blozende perziken

De perzikoogst is de belangrijkste reden waarom ik mijn grote koepelserre wou. Ook dit jaar hebben ze me niet ontgoocheld: aan de twee vroegste bomen (Rote Ingelheimer) heb ik een 100-tal sappige blozende perziken kunnen plukken! Nog een goede week en ik kan al aan de volgende variëteiten beginnen plukken.

Rijpe perziken plukken heel makkelijk door ze een klein draaitje te geven. Ze lossen meteen. Je voelt trouwens ook dat perzik zachtjes kan ingedrukt worden. Ook aan de vruchtkleur kan je zien dat ze rijp zijn. Onrijpe exemplaren kunnen een mooie blos hebben maar toch nog groen zijn aan het steeltje. pas als dit geel gekleurd is, zijn ze etensklaar.

Advertentie

7 gedachten over “blozende perziken

  1. Vandaag in openlucht rijpe perziken Springcrest geoogst. Dit jaar slechts 7 vruchten aan de boom, vorig jaar ca 50 stuks. Vruchten met kleine steen en dik wit vruchtvlees.

  2. Je maakt me echt jaloers… wat zijn de afmetingen van je boogserre (die je deelt met je buur) en wat staat er allemaal in? Hier noppes perziken :-(…veel te koud geweest.

    • De serre is ongeveer 32×8,5m x3m25 hoog (samen met de buurman) Ik heb 7 perziken, 3kersen, frambozen, 10 druivelaars, kiwi, kiwibes, tomaten, meloenen, aardbeien. Als je plaats hebt is zo’ n serre absoluut de moeite en niet duur. Voor het geheel hebben we tweedehands ongeveer 1200 eur betaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s