to pot or not to pot…

Potten daar kan ik geld aan geven. Mooie, grote die de planten tot hun recht laten komen. Want zeg nu zelf een plant in zo’n zwarte plastieken kuip, da’s geen zicht!

Vroeger kocht ik een arsenaal aan rode kunststof potten die mooi bij elkaar pasten. Gezien mijn grote collectie citrussen en agapanthussen een must. Sinds enkele jaren ben ik verliefd op die strakke kunststof potten van EDA-plastics. Je kan ze in verschillende kleuren en maten vinden (zie link) en zijn ook nog betaalbaar!

Na lang wikken en wegen – de kleurkeuze maakte het me verdikke moeilijk – ben ik overstag gegaan. Het werd een witte reeks met 5 potten voor ongeveer 135 EUR, gaande van 24 liter tot 192 liter. In de 2 kleinste staan hosta’s en in de 2 middelste agapanthussen.

Voor de reuzepot moet ik nog eens goed nadenken over wat ik er ga inzetten… Liefst iets wat over de rand hangt, mooi bloeit (blauw) en elk jaar opnieuw kan geplant worden. Zo’n pot met aarde weegt immers algauw 250 kg. Suggesties zijn welkom!

Advertentie

2 gedachten over “to pot or not to pot…

  1. Ik heb in tuincentra al meermaals voor zo’n potten gestaan en ze hebben wel iets. Bijna kocht ik ook een reeks van die felgroene maar schrok toch een beetje van de prijs die erop plakte. Ze kunnen zeker een attractief punt zijn in je tuin.

  2. ’t Zijn prachtige potten, maar inderdaad ook met een stevig prijskaartje. Ik wil erenkele grote vullen met Agapanthus. De grootste potten hebben wieltjes dacht ik …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s